Deze Drie Zogenaamde Gezonde Voedingsbronnen Zorgen Ervoor Dat Je Vet Opslaat

akkerbouwWellicht denk je dat de voeding die je nu eet zoals tarwe, maïs en soja gezond voor je zijn omdat dit al jaren in ons systeem gestopt word (onbewust, maar ook bewust door reclame).

Maar de waarheid ligt iets anders: deze voeding is niet gezond; het maakt je opgeblazen en ziek.

Als je probeert gewicht te verliezen met een dieet wat laag in vet, maar hoog in tarwe zit, dan kun je stoppen met jezelf te straffen omdat je niks afvalt. Het is het ontbreken van regelmatige aanvoer van eiwitten en vetten, en de combinatie van veel koolhydraten welke je eet die ervoor zorgt dat je overgewicht hebt. Voor de industriële revolutie, aten mensen ruim 3.000 verschillende soorten planten, dieren en paddestoelen. Maar vandaag de dag … niet meer.

Let op! Vandaag de dag bestaat een westers dieet voor ongeveer 67% van de totale calorie-inname uit een of meerdere van deze producten – Tarwe, soja en maïs.

Dit zou niet zo’n probleem zijn als deze voeding ook nog gezond was. Maar in tegenstelling tot wat je wellicht jarenlang gedacht hebt, is dit het NIET.

Het is geen wonder dat we zoveel intoleranties en allergieën hebben, en dan met name tegen soja en tarwe (en gluten) … Het verteringssysteem van de mens is simpelweg niet ontwikkeld om dit soort voeding in zulke HOEVEELHEDEN te verwerken.

De grote hoeveelheden maïs,soja en tarwe die we eten vind zijn oorsprong bij de machtige maïs,soja en tarwe industrie. Geld heeft ALTIJD de rol gespeeld, NIET onze gezondheid.

Oke, maar waarom is het zo ongezond om de meerderheid van onze calorieën uit deze voeding te halen?

Nou, meerdere redenen, en eigenlijk zou ik hier tientallen artikelen over kunnen schrijven. Maar ik hou het graag kort…

  • Het teveel eten van maïs en tarwe zorgt voor overgewicht, schommelingen in je bloedsuiker spiegel, en een vermindering van de gevoeligheid voor insuline (en verhoogde kans op diabetes)
  • Problemen met gluten intolerantie (door de extreme tarweconsumptie)
  • Mais en soja zijn de gewassen die het meest genetisch gemanipuleerd worden
  • De bestrijdingsmiddelen (gif) die gebruikt worden voor deze gewassen zijn xeno-oestrogenen, welke de kans op hardnekkig buikvet vergroten.
  • Soja producten bevatten fyto-oestrogenen welke de vetopslagfunctie van je lichaam optimaal laat presteren.
  • Het voeren van maïs en soja aan dieren verminderd de gezondheid en voedingswaarden van producten die van deze dieren gemaakt worden.

Maar hoe kun je nu die absurde hoeveelheid soja, maïs en tarwe vermijden en weer grip krijgen op je gewicht en gezondheid?

  1. Stop met het kopen van bewerkte voeding! Ze zijn NIET goed voor je, wat de labels op deze voeding je ook vertellen. Kies alleen voor simpele voeding, één ingrediënt voeding zoals fruit, groenten, eieren (bio), noten, zaden, en vlees (bio).
  2. Zorg dat de meerderheid van je koolhydraten uit fruit en groenten komt in plaats van granen.
  3. Vermijd de dressings voor je salade van de supermarkt, aangezien ze bijna allemaal soja-olie en/of maïs siroop bevatten (in plaats hiervan maak je eigen dressing door bv. olijfolie en balsamico-azijn met peper te mengen)
  4. Verminder je cruesli, brood, pasta, rijst etc. inname door deze voeding alleen te eten op de dagen dat je “zondigt”.

Ik kan nog wel meer voorbeelden noemen, maar ik hoop dat je zo een beetje het idee krijgt van wat er gaande is in onze Westerse wereld.

Of ik elke dag perfect eet? Ik probeer het zoveel mogelijk, maar ook ik zondig wel eens met een etentje of iets dergelijks. Daar probeer ik van te genieten, maar dat lukt niet altijd even goed. Ik hou tegenwoordig gewoon teveel van gezond eten.

Ik koop ook gewoon geen maïs, tarwe en sojaproducten. Eigenlijk gewoon helemaal geen producten die bewerkt zijn. Dat is voornamelijk gewoon de manier waarop het mij in het begin is gelukt. En nu WIL ik het niet eens meer kopen.

Ik leef nu met de stelling… Als iets van nature niet eetbaar is, waarom zouden we het dan überhaupt opeten?

Door terug te gaan naar de basis, en te eten zoals ons lichaam het bedoeld heeft zorg je ervoor dat je lichaam weer vet gaat verbranden, in plaats van het opslaan.

Op 15 juni om 19.30 uur, begint onze cursus: Gezond leven met het Balansplan. In deze cursus leer je welke voeding wel gezond is. Neem contact op met YurtLife voor meer informatie en je aan te melden!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.