Ic-hoofd UMCG: ‘Supplement kan helpen bij coronapatiënten’

 
Een hormoon dat van nature in het menselijk lichaam voorkomt, kan mogelijk verklaren waarom sommige coronapatiënten sneller verslechteren dan andere.

Dat vertelde Peter van der Voort, hoogleraar en hoofd intensive care van het UMCG vrijdagavond 1 mei in het RTL4-programma Jinek.

Verhoogd percentage leptine

‘Het gaat om het hormoon leptine. Coronapatiënten hebben hier een verhoogd percentage van in hun bloed.’

Volgens de arts wordt het hormoon vooral in grote hoeveelheden aangemaakt bij mensen met overgewicht. ‘Leptine zorgt mogelijk ook voor trombose bij coronapatiënten.’

Het hormoon zorgt in het menselijk lichaam voor het verzadigde gevoel na het eten van een maaltijd. Bij mensen met overgewicht is deze hormoonhuishouding ontregeld.

Supplement

‘Een aanname is dat het voedingssupplement resveratrol, o.a.  verkrijgbaar bij amazon, dit hormoon kan verlagen, waardoor patiënten minder ziek zouden worden. Dit is wat ze nu hebben ontdekt en verder gaan onderzoeken.’

Deze arts denkt nu te weten wat er in het lichaam gebeurt bij Corona. Resveratrol is een veelbelovend middel dat makkelijk te verkrijgen is. Het zou het ziektebeeld zodanig kunnen dempen dat je niet naar de intensive care hoeft.

Ik ga alvast aan de resveratrol!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.