Komkommertijd: De 7 feiten over komkommers die je leven gaan veranderen

komkommerKomkommertijd! Waar zijn komkommers nou goed voor? Ze bestaan voor 80% uit water, bevatten amper calorieën, ze vullen niet. Of hebben ze toch nog wat nut? Hier zijn wat verassende feitjes over onze groene vriend.

1. Je kan overleven op komkommers! Ze bevatten bijna alle vitaminen die een mens dagelijks nodig heeft. Namelijk: vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, folium zuur, vitamine C, calcium, ijzer , magnesium, fosfor, kalium en zink. Met bijna geen calorieën en zoveel goeds moet toch ieder zichzelf verhongerend meisje (en dat zijn er teveel) van haar stoel afglijden bij de gedachte aan een heerlijk knapperige komkommer!

2. Heb je een dipje in de middag? Laat die chemische cup-a-soup maar zitten. Door de B vitaminen en koolhydraten kan het eten van een komkommer je een lekkere boost geven die uren stand kan houden.

3. Last van cellulitis? Probeer het eens om een paar plakjes komkommer over die bedeukte billetjes te wrijven. Door de phytochemicalieën in komkommer wordt het collageen in je huid strakker waardoor je buitenste huidlaag steviger wordt en cellulitis en rimpels minder zichtbaar. Nooit meer sporten dus, gewoon komkommerwrijven.

4. Wel vaker last van een katertje? Eet voortaan wat komkommer voordat je gaat slapen (en nee je hoeft niet tien hele komkommers naar binnen te werken). Ze bevatten namelijk genoeg suiker, B vitaminen en elektrolyten om de essentiele voedingstoffen die je lichaam kwijt is geraakt aan te vullen. Uitkomst: geen kater en geen hoofdpijn! Geen enkele reden om te minderen met die wodka of Jackie!!

5. Je stinkt uit je mond, maar wil wel het lekkere ding aan het einde van de bar op zijn/haar bek pakken.. Geen kauwgom: geen probleem. Neem een plakje komkommer (steel het van de barman) zet deze op je tong en hou het voor dertig seconden tegen je gehemelte aan gedrukt. De phytochemicalieën in de komkommer doden de bacterien die een slechte adem veroorzaken. Nu kan je zorgeloos lebberen.

6. Ben je een van die mensen die nog steeds met pen op papier schrijft? En heb je een foutje gemaakt? Geen vuiltje aan de lucht! Met de buitenste schil van de komkommer wis je langzaam maar zeker je fouten weg. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een e-mail te versturen of je smartphone te gebruiken voor notities.

7. Ben je zwaar gestrest na een weekend feesten? Wordt jouw kater je even teveel? Zet dan een hele komkommer in plakjes gesneden (als je daar nog toe in staat bent) in een bak kokend water. De stoom die hieruit vrijkomt zal je stress en daarmee zelfmoordneigingen sterk verminderen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.