Massage helpt tegen stress

Beauty and Spa - Girl having a massage on her back

In het moderne leven wordt veel van ons lichaam gevraagd: stress, vervuiling, kunstmatige toevoegingen in het voedsel, waardoor de klieren doorlopend worden overgestimuleerd.
Regelmatige massage voed je huid, spieren en zenuwen, maar stimuleert ook de lymfestroom die een sterke relatie met de immuniteit heeft. Door de massage kunnen voedingsstoffen beter gaan circuleren en de afvalstoffen effectief worden afgevoerd uit de cellen.

Massage is aanraken en en het echte aanraken is een biologische basisbehoefte, net zo nodig als eten, water, kleding, warmte, liefde, veiligheid en onderdak. Het is heel makkelijk voor te stellen, dat aanraking invloed heeft op hoe we ons voelen, mentaal en emotioneel. Het contact van de huid met de warme olie draagt bij aan ieders van gevoel van welbehagen en geborgenheid en brengt lichaam en geest in balans, geeft gezondheid.

Gelukshormonen

Het gevoel van welbehagen komt door de aanmaak van “gelukshormonen” oxytocine; je wordt er dus echt blij en gelukkig van. Je lichaam krijgt de kans te herstellen van stress . Het is werken aan je gezondheid door te genieten. Wacht niet tot je schouder vastzit, of je slecht slaapt. En massage is de beste remedie tegen een slecht humeur. Het geeft je een steuntje in de rug als je het emotioneel moeilijk hebt.

Geluk en gezondheid gaan hand in hand. Het geeft een verbeterd immuunsysteem. Een verbeterde nachtrust en minder hoofdpijn. Dit verklaart ook waarom mensen met pijnen, zoals fibromyalgie, zoveel baat hebben van een massage. Het geeft pijnvermindering bij allerlei ongemakken, ook bij menstruatiepijnen (ook bloedaanmaak door massage) en vermindering hoofdpijn/migraine (gezicht, hoofd en nek worden ook gemasseerd) en after-work-out-pijn(ook achtergebleven melkzuur verdwijnt).

Het is een natuurlijke pijnstiller. Massage geeft lichaamsbewustzijn; en brengt je in je gevoel, en dat brengt je in contact met je intuïtie, belangrijk, omdat jouw oneindige “Intelligente Zelf”, je ziel, communiceert via je intuïtie. Lichaamsbewustzijn levert je zo vanzelf nieuwe inzichten. En geeft veel zelfvertrouwen. Het geeft een goede relatie met jezelf. En met je omgeving: wanneer je je rustig en vredig voelt, stel je je open, en je toont meer interesse in de mensen om je heen.

Reserveer nu.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail