Waarom massages gezond zijn.

wellnessZijn massages heilzaam? En heeft het voordelen voor de gezondheid? Ja! Massages zijn zowel op fysiek gebied als geestelijk gebied zeer goed voor ons. De kracht van aanraking is buitengewoon. Aanraking heeft veel positieve effecten voor je gezondheid en is meer dan een lekker gevoel.

Er zijn twee grote categorieën van mensen die veel baat hebben bij regelmatige massages: zeer actieve mensen en inactieve  mensen. Als je veel tijd doorbrengt achter je computer of dagelijks dezelfde positie hebt bij ander werk, dan worden de spieren moe en strak. Veel zitten en veel computerwerk voel je vaak terug in rug, nek, handen en armen. Je kan knopen krijgen of verkrampte spieren. Sommige mensen krijgen problemen met hun hamstrings of benen.

De andere groep mensen zijn zeer actieve mensen zoals sporters of mensen met een zware baan waarin ze lichamelijk zeer actief zijn. In dat geval vermindert massages pijn en houdt het de spieren in balans. Dit kan helpen om blessures te voorkomen.

Voordelen

Naast deze groep mensen heeft iedereen baat bij massages. Er zijn bijvoorbeeld veel ouderen die fysiek geen contact meer krijgen. Aangeraakt worden helpt deze mensen om zich verbonden te laten voelen in plaats van geïsoleerd. En wetenschappelijk onderzoek toont dat een massage zelfs een gunstig effect heeft op baby’s. Ze worden er rustig van en het kan helpen om zich verbonden te voelen. Een massage heeft zoveel voordelen voor de gezondheid, voor jong en oud.

Naast deze geestelijke voordelen, hebben massages dus ook lichamelijke voordelen. Spanning en stress hopen op en gaan vastzitten in de spieren. Door massage kan die opgehoopte stress weggehaald worden en kan alle energie weer goed doorstromen. Lichamelijke ontspanning is in feite energie die weer goed stroomt naar de meest geschikte plek. De afvalstoffen kunnen gemakkelijker afgevoerd worden. Dat is een enorme steun voor allerlei processen in het lichaam. Daarom hebben massages een positief effect bij veel klachten.

Hieronder een overzicht wat een massage doet. 

Een massage:

–       Ontstrest

–       Verlaagt je bloeddruk, waardoor je ook weer minder stress hebt.

–       Helpt bij angst.

–       Helpt ook bij slapeloosheid.

–       Kan hoofdpijn wegnemen.

–       Neemt spierspanningen weg.

–       Heeft baat om sportblessures te voorkomen en sneller te genezen.

–       Helpt bij fybromialgie.

–       Verlicht sommige vormen van pijn in de gewrichten, zoals rugklachten en dergelijke.

–       Kan helpen bij depressiviteit.

–       Brengt je terug naar je lichaam, waardoor je minder piekert. Het aard ons.

–       Zorgt voor een beter immuunsysteem.

–       Massage is een geweldige manier om slechte bloedsomloop te verbeteren.

 

Verschillende soorten massages

Kortom, laat je masseren! 1 keer per maand laat verlichting en vooruitgang zien op probleemgebieden in het lichaam. Er zijn tal van massages, van Ayurvedische massages tot aan voetreflexmassage . Van hotstone-massages tot aan chakra massages. Loop eens bij YurtLife  binnen en ervaar het zelf. Geniet!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.