Kosten

Wie betaalt er?

Wij kennen twee mogelijkheden: of de medewerker betaalt de stoelmassage zelf of de organisatie betaalt. De kosten zijn altijd alleen op basis van het aantal stoelmassages dat daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Geen stoelmassages? Geen rekening! Of u ons nu maandelijks langs wilt hebben of eenmalig: wij komen graag, al vanaf 3 stoelmassages van 20 minuten achtereen (bij een reisafstand van maximaal 30 minuten vanaf Zaandam).

 

Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor u. Stuur hiervoor een email naar info@yurtlife.nl en u ontvangt binnen 1 dag ons antwoord.

 

Liever eerst een demonstratie?

Natuurlijk wilt u eerst weten of onze stoelmassages en onze werkwijze passen binnen uw bedrijf. We bieden u daarom de mogelijkheid om eenmalig gratis 3 proefstoelmassages te ervaren bij u op locatie. Een proefmassage duurt  ongeveer 10 minuten per proefpersoon. U bepaalt zelf wie u als proefpersoon uw bedrijf laat representeren. U kunt dan ook vooraf, tijdens of na de demonstratie uw vragen stellen. Wij beantwoorden ze graag! Vraag de proefmassages hier aan.

 

Fiscaal aantrekkelijk

Wanneer u als bedrijf of organisatie de stoelmassages (geheel of gedeeltelijk) betaalt voor uw medewerker, zijn de kosten in meer of mindere mate fiscaal aftrekbaar. Dit kunt u zelf intern regelen voor uw bedrijf: wij reiken u graag de kennis en informatie hierbij aan:

 

Stoelmassages en de werkkostenregeling

De belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. Stoelmassages of bedrijfsmassages maken deel uit van de investeringen die door de belastingdienst worden gestimuleerd.

Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling voor alle organisaties verplicht. Deze regeling vervangt de oude regeling van de belastingdienst die de vergoedingen en verstrekkingen aan uw personeel regelt. In de werkkostenregeling is ook de verstrekking van stoelmassages of bedrijfsmassages opgenomen.

De werkkostenregeling

In de nieuwe regeling van de belastingdienst mag u als werkgever uw personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. Het is niet langer noodzakelijk om deze vergoedingen per werknemer bij te houden, dan kan bedrijfsbreed.

Stoelmassages behoren als arbovoorziening tot de  ‘nihil’ waardering. Dit betekent dat de stoelmassages, mits er aan de voorwaarden van de belastingdienst wordt voldaan, onbeperkt kunnen worden vergoed zonder dat dit ten koste gaat van de 1,2% ruimte.  Deze voorwaarden zijn

  • U hebt als werkgever een arboplan.
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan.
  • De massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Indien niet wordt voldaan aan deze voorwaarden kunnen de stoelmassages nog steeds onbelast worden verstrekt, maar gaan ze wel ten koste van de 1,2% ruimte in de werkkostenregeling. Meer informatie kun je vinden op de site van de belastingdienst: