Stoelmassage in uw Bedrijf

Stoelmassage is bij uitstek geschikt voor mensen die dagelijks meer dan 4 uur in eenzelfde houding hun werkzaamheden uitoefenen, waarbij in veel gevallen de lichaamshouding van de betrokkenen te wensen overlaat. In eerste instantie herkennen mensen dit aan een ongemakkelijk gevoel in rug, nek, schouders en/of armen, wat op den duur kan resulteren in klachten. Een belangrijk gevolg van stoelmassage voor de personeelsleden van uw bedrijf, is dat zij zich in het algemeen meer ontspannen aan hun taak kunnen wijden en daardoor een hogere productiviteit kunnen ontplooien. De 20 minuten tijd die de massage in beslag neemt (1 a 2 keer in de maand), wordt hiermee ruimschoots vergoed.

Resumerend kan het volgende worden gezegd:

 • De werknemer voelt direct na de massage de ontspannende werking, en bij
  herhaling resulteert dit in een betere concentratie en een verhoogde energie
  wat tezamen als een verlichting van de werkdruk wordt ervaren.
 • Op langere termijn, bij een behandeling van eens per week, hebben de
  massages een zeer gunstig effect op zowel de werksfeer als op (een daling
  van) het ziekteverzuim.
 • Er zijn goede mogelijkheden om subsidies te ontvangen en de kosten als
  bedrijfskosten op te voeren (zie “kosten” – linkje)

 

Linkje naar onderzoek in Miami: http://www.vitaalbedrijfsmassage.nl/vitaal-bedrijfsmassage/onderzoek/

 

Hoe gaat het in zijn werk?

De stoelmassage is heel praktisch, omdat deze in een zittende houding op een ergonomische stoel wordt gegeven, door de kleding heen. Er wordt geen olie gebruikt.

Onze masseurs zijn gediplomeerd en spelen graag in op specifieke vragen en/of klachten. Vooraf wordt altijd gevraagd aan de klant welke fysieke klachten er spelen: hier wordt tijdens de massage uiteraard rekening mee gehouden. De massage technieken die worden gehanteerd zijn een combinatie van klassieke massage, drukpunt massage en rekkingen. Het is een activerende massage, die de doorbloeding van het lichaam stimuleert.

De massage richt zich primair op het rug/nek/schouder gebied. Tevens worden de armen en handen meegenomen. Vaak ook het hoofd. De stoelmasseur luistert bovendien naar informatie die de medewerker geeft over zichzelf en adviseert graag in aansluiting daarop over gezond leven (voeding, beweging, ontspanning), als de medewerker daarin geïnteresseerd is natuurlijk. Daarnaast kunnen simpele prakische oefeningen worden meegegeven die ertoe bijdragen dat eventuele klachten verminderen of minder snel ontstaan.

Op locatie
Mensen hebben het steeds drukker in hun leven, zowel privé als zakelijk. Ontspanning en zorgen voor jezelf schieten er vaak bij in, simpelweg omdat er geen tijd meer over is. Daarom komen wij graag naar uw locatie toe. Dat scheelt in ieder geval tijd en levert de broodnodige ontspanning op.

De meeste bedrijven kiezen voor een stoelmassage 1 keer per maand per medewerker. Dat geeft al veel positief effect geven op de fitheid van de medewerker! Wanneer de medewerker de stoelmassage van 20 minuten in de pauze doet, dan kost het niemand tijd, maar levert wel heel veel op!

Al bij 3 medewerkers!
Wij komen al bij 3 massages van 20 minuten (achtereen) bij uw bedrijf langs, in Noord Holland (reistijd maximaal 30 minuten), bij een frequentie van 1 bezoek per maand.

Buiten Noord-Holland kunnen wij ook langskomen, maar dan gaan wij uit van een minimum van 3 uur masseren: dit zijn 9 massages. Geldt er een reistijd van langer dan 1 uur, dan overleggen we graag met u over de mogelijkheden.

Ruimte
Voor de stoelmassage is weinig ruimte nodig: een plek van 2 x 2 meter is al voldoende. De meeste medewerkers vinden het fijn om in een ruimte te zijn die afgesloten kan worden, voor meer privacy en rust gevoel. Voor de stoelmasseur is dit niet per se nodig: wij werken ook prima in een “open” ruimte (zoals bij evenementen) of bijvoorbeeld in een wat rustiger “hoekje” van het bedrijf. Het is maar net wat u als bedrijf beschikbaar hebt. Wij passen ons graag aan.

Wij organiseren het graag voor u!
Het organiseren van de stoelmassages nemen wij graag op ons. Zo kost het u geen extra werk, maar leveren de stoelmassages uw bedrijf alleen maar ontlastende positieve effecten op. We stemmen vooraf met u af hoe u deze organisatie het liefst ziet. We passen ons dan aan aan de regelgeving binnen uw bedrijf en denken hierin graag actief met u mee.